Compromis?

It’s not always rainbows and butterflies

  It’s compromise that moves us along” 

                 spun versurile unei melodi frumoase. 

    Hm… compromisul e un lucru bun. Dar când încăpăţânarea îşi are locul ei în fire, atunci nu existăşanse de a ajunge la un compromis.

   Persoanele din jurul nostru în general se comportă altfel decât sunt cu adevărat. Şi eu mă comport diferit cu alţi, de fapt depinde în general de răspunsul pe care îl primesc. E un fel de simtamint reciproc, şi totuşi mereu îmi zic să mă port bine chiar dacă nu ar fi în egală măsurăşi pentru persoana respectivă. Am citit undeva că trebuie să ierţi, să ierţi necondiţionat persoana iubită. Desigur, sunt de acord dar toate au o limită. Şi nu e atât de greu să ierţi pe cât e de greu să uiţi ce te-a făcut să simţi acea persoană.

   Poţi să fi fericit în aparenţă şi să te simţi groznic pe dinăuntru? Se pot masca astfel de simţăminte? Nu ar trebui ca măcar cei apropiaţi săşi dea seama de asta? Sau doar te prefaci mult prea bine. 

  “  – Stii de ce oamenii se poartă frumos unii cu alţii?

                    –  Oh, da, o ştiu pe asta. Pentru că oamenii sunt buni, decenţi şi le pasă. Ori asta, ori sunt laşi. Dacă mă port urât cu tine, o să te porţi şi tu urât cu mine. Distrugere reciproc garantată.” Cât e de adevărat…

      Dar hai să nu gândim aşa pesimist. Întotdeauna e loc de o schimbare şi întotdeauna trebuie să crezi că va exista o schimbare. Trebuie să ai încredere…

 

 

Anunțuri

Un gând despre &8222;Compromis?&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s